درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1392/5/2 - 11:54:47
تعداد بازدید: 1821
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سیا از افغانستان می‌رود
سیا از افغانستان می‌رود
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تعطیلی پایگاه‌های مخفی خود را در افغانستان آغاز کرده؛ اقدامی که آغازگر خروج از منطقه محسوب می‌شود.
 
به گزارش انصار، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، سازمان سیا همواره تلاش کرده تا از یک آژانس اطلاعاتی به یک نیروی مقابله با تروریسم تبدیل شود و این کار را با تاسیس زندان‌های متعلق به خود، تشکیل تیمی‌های شبه نظامی وفادار به دولت و استفاده از پهپادهای مسلح پریداتور انجام داده است.
 
خروج سیا از افغانستان به منزله معطوف شدن توجه مقام‌های این سازمان به مناطق و نقاط مشکل‌ساز دیگر و استفاده از منابع در این مناطق است. منابع نزدیک به مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که گام‌های اولیه برای انجام این اقدام با کاستن از تعداد نیروهای سیا در افغانستان در دو سال آینده صورت می‌گیرد؛ اقدامی که با خروج نیروهای آمریکایی در سال 2014 میلادی از افغانستان همزمان است.
 
سازمان سیا با چالش‌های جدیدی پس از القاعده مواجه شده که از جمله آنها می‌توان به کنترل تحولات در خاورمیانه و ارسال سلاح به مخالفان سوری اشاره کرد.
 
جان برنان، رئیس جدید سازمان سیا نیز تمایل خود را در مورد احیا و از سرگیری تمرکز این آژانس بر جاسوسی سنتی اعلام کرده است.
 
مقام‌های آمریکایی بر این مساله تاکید دارند که سیا احتمالا حتی پس از خروج از منطقه به فعالیت اصلی خود ادامه می‌دهد و پایگاه این سازمان در کابل همچنان به عنوان بزرگترین پایگاه سیا در جهان باقی خواهد ماند و یگان پهپادهای مسلح این سازمان نیز به پروازهای شناسایی در کمربند قبیله‌ای پاکستان ادامه می‌دهند.
 
زمان و چارچوب خروج نیروهای سیا از افغانستان همچنان درحال بررسی است و به مسائلی چون تصمیم باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد تعداد نیروهایی که قرار است پس از 2014 در افغانستان باقی بمانند، بستگی دارد.
 
سازمان سیا ممکن است در جایگاه یگانه‌ای در مذاکره با حامد کرزی، رئیس‌جمهوری افغانستان قرار بگیرد.
 
کرزی علنا اذعان داشته که ساک‌های پر از پول را در چند سال گذشته از سازمان سیا دریافت می‌کرده است. سازمان سیا بودجه زیادی را برای تمرین و راه‌اندازی سرویس اطلاعات افغانستان اختصاص داده و خواهان ابقا و تحکیم روابط با کابل در این گونه موارد است.
 
با این همه، خروج کامل سربازان ‌آمریکایی از افغانستان احتمالا کاهش هزینه قابل ملاحظه‌ای را برای سیا به دنبال خواهد داشت چرا که این سازمان به آمریکا و متحدانش در منطقه برای پوشش عملیات‌های جاسوسی وابسته است.
 
حضور سیا در افغانستان نیز در چند سال قبل با کاهش چشمگیری مواجه شده است. پیشتر بیش از یک هزار تن از افسران این سازمان، تحلیلگران و سایر کارمندان در این کشور مستقر بودند تا به دستگیری رهبران القاعده از جمله اسامه بن لادن، رهبر سابق این گروه شبه نظامی کمک کنند.
 
ریچارد بیلی، یکی از افسران ارشد سازمان سیا در پاکستان و افغانستان که در سال 2007 میلادی بازنشسته شده، گفت: افغانستان به صورت اساسی روش سیا را تغییر داد و باعث شد تا جاسوسی برای سازمان کم اهمیت شود و بیشتر به تشکیل تیم‌های شبه نظامی وفادار به دولت بپردازد.
 
تعطیلی برخی از پایگاه‌های سیا که به عنوان بخش‌های اصلی جمع‌آوری اطلاعات در برهه افزایش استفاده از پهپادها مورد استفاده قرار می‌گرفتند، این نگرانی را به وجود آورده که ظرفیت و قابلیت مقابله با تروریسم آمریکا رو به ضعف گذاشته و این امر ممکن است به القاعده اجازه شکل‌گیری و احیای دوباره بدهد.
 
کاخ سفید به بررسی دقیق تغییر منابع سیا در مناطق دیگر چون یمن و شمال آفریقا پرداخته جایی که شبه نظامیان تحت تاثیر القاعده فعالیت دارند و خطر آنها کاملا آشکار است.
 
مقام‌های کنونی و پیشین آمریکایی مطلع به برنامه‌های سیا اعلام کردند که خواهان خروج تعداد بیشتری از نیروها و پرسنل این سازمان از پایگاه اصلی سیا در کابل و همچنین از بگرام، قندهار، مزار شریف، جلال آباد و هرات هستند. شتاب استفاده از پهپادها توسط سیا نیز کاهش یافته است. به طوری که در سال جاری میلادی و در پاکستان تنها 17 حمله با استفاده از پهپادها صورت گرفته در حالیکه در سال 2010 میلادی 117 مورد حملات پهپادها گزارش شده است.
 
در سال جاری میلادی، اوباما خط مشی‌های جدید مقابله با تروریسم را تصویب کرد که بر اساس آن وی خواستار نقش بیشتر و گسترده‌تر ارتش برای انجام عملیات کشتار هدفمند و کاهش دخالت سیا در این عملیات شده است. اما در این خط مشی‌های جدید، به سازمان سیا اجازه داده شده تا بر فراز نواحی مرزی به عملیات پرواز پهپادهای مسلح پریداتور ادامه دهد.
 
یکی از مقام‌های ارشد دولت واشنگتن گفت، آمریکا ممکن است پیشنهاد تغییر پروازهای پهپادهای نظامی را در پاکستان به عنوان بخشی از مذاکرات با افغانستان و اسلام‌آباد ارائه کند.
 
مقام‌های آمریکایی می‌گویند، با وجود خروج نیروهای آمریکایی و سیا، انتظار می‌رود که کمپین استفاده از پهپادها در پاکستان و مکان‌های دیگر تا سال‌ها ادامه یابد به طوری که معاون وزیر دفاع آمریکا در امور عملیات ویژه اعلام کرد عملیات مقابله با تروریسم احتمالا تا 10 سال دیگر یا بیشتر ادامه می‌یابد.
 
این مقام دولتی آمریکا گفت، دیگران معتقد هستند که این روند به پایان خود نزدیک است اما من معتقدم که این پروژه پنج تا 10 سال ادامه می‌یابد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/364






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.